Turistkørsel

Herunder er et lille udpluk til hvilke tilbud, vi kan give dig indenfor turistkørsel. Alle vores busser er 4 stjernede, hvilket betyder ekstra god benplads. Alle busser er udstyret med toilet, køkken, kaffemaskine, og køleskab.” Har du andre ønsker til turistkørsel, er du altid velkommen til at kontakte os.

Endagsture

Veteranbanen Bryrup – VradsLæs mere her
Rold Stor KroLæs mere her
Grønhøj KroLæs mere her
SamsøLæs mere her

1. dag

Der køres over Viborg, Holstebro, Ulfborg og Vedersø Klit til Hvide Sande, hvor vi spiser vores medbragte madpakker. Derefter køres videre til Varde, Ribe, Højer Sluse og Møgeltønder(Schackenborg Slot). Turen ender på Den Gamle Grænsekro i Rudbøl.

2. dag

Der køres over Toftlund, Kolding, Middelfart og Assens til Fåborg, hvor vi spiser middag. Derefter kører vi videre over Svendborg til Nyborg og videre over Storebæltsbroen til Korsør. Turen ender på Sorø Storkro ved Næstved, hvor vi overnatter.

3. dag

Vi begynder dagen med besøg på Holmgård Glasværk. Herefter går turen til Stevns Klint, hvor vi spiser vores middagsmad. Derefter fortsætter vi til København, hvor der vil være mulighed for at gå en tur på Strøget og blive kørt en rundtur i København.

Gullerup Strand Kro
Vi kører fra Randers, over Løvskal til Viborg, inden vi holder og drikker morgenkaffe. Efter kaffen kører vi videre til Skive, inden vi fortsætter via margueritruten forbi stald Klima, videre forbi Jenle til Glyngøre – Nykøbing Mors – Sønder Dråby – Sejerslev til Gullerup Strand Kro. Her spiser vi middag. Efter middagen kører vi til Feggesund, hvor vi sejler med færgen inden vi kører videre gennem Øsløse og Vejlerne, til Fjerritslev ned over Aggersund, gennem Aars til Sønderup forsamlingshus, hvor vi drikker kaffe. Efter kaffen kører vi retur til Randers.

Blicheregnen – Dollerup Bakker
Fra Randers går turen via Fussingø, Løvskal, Vejrumbro, Tapdrup og Bruunshåb til Rindsholm Kro, hvor vi spiser middag. Efter middagen kører vi gennem Vium, Aunsbjerg, Kjellerup og Thorning forbi E. Bindstouw og op gennem Dollerup Bakker, hvor vi drikker kaffe på Niels Bugges Kro. Hjemad går det via Tjele, Vinge, Vorning, Hvidding, Nørbæk og Fårup retur til Randers.

De Nedre Byer
Turen går via De Nedre Byer til Mellerup og videre til Tvede – Øster Tørslev – Tørring Kær – Råb Kær forbi Demstrup Gods – Lyshøj Mølle og Overgård Gods til Havndal. Kaffen drikkes på Hadsund Færgekro. Efter kaffen kører vi over Assens – Dania – Fladbjerg – Hou – Kærby – Dyrby, forbi nedkastningsstedet i Allestrup Plantage og retur til Randers.

Det midtjyske søhøjland – himmelbjerget
Fra Randers kører vi ad Gl. Viborg Landevej over Bjerringbro forbi Tange Sø til Ans, Kongensbro, Truust og Gjern bakker til Svostrup Kro, hvor vi spiser middag. Efter maden kører vi videre til Grauballe, Silkeborg, Virklund og helt ud til Himmelbjerget, hvor vi får kaffen serveret. Hjemturen går direkte mod Randers.

Fur
Turen går over Hobro – Aalestrup – Gedsted til Hvalpsund, hvor vi sejler med til Sundøre og kører videre forbi Thise mejeri og videre af margueritruten til Branden, hvor vi sejler til Fur og spiser middag på Fur Færgekro. Efter middagen køres en tur rundt på øen med en lokal guide, hvorefter opholdet på Fur afsluttes med kaffe på kroen. På hjemvejen går turen forbi Grinderslev kloster og Jenle.

Hjerl Hede
På turen til Hjerl Hede går vejen over Løvskal – Vejrumbro – Tapdrup – Bruushåb og til Dollerup Bakker, hvor der holdes en pause til Øl og vand. Efter pausen går turen videre over Grønhøj forbi Kongeshus Mindepark til Hagebro Kro hvor vi spiser middag. Efter middagen besøger vi Hjerl Hede, hvor der også vil blive drukket kaffe. Efter kaffen går turen direkte hjemad.

Læsø
En tur rundt på Læsø byder på mange seværdigheder, bl.a. er tagene på mange af deres huse lavet af tang fra havet. Turen går over de flader, der danner overgang til Rønnerne, forbi pigestenen for at slutte af ved Læsøs hovedattraktion Saltsydehytten, hvor der fremstilles salt som i den tidlige middelalder.

Mols Bjerge
En tur der går forbi Clausholm Slot og Rosenholm Slot til Thorsager forbi Rundkirken og videre til Rønde og Kalø Slotsruin hvor vi holder pause. Derefter går turen til Vrinners hvor vi drikker kaffe på Holmegårde. Efter kaffen går turen gennem Mols Bjerge til Femmøller forbi Lyngbækgård til Tåstrup og videre over Kolind – Ryomgård – Auning og Gl. Estrup på turen hjemad.

Mossø
Vi kører via Langå – Houlbjerg til Pøt Mølle og videre til Frijsenborg Slot gennem Hammel – Låsby omkring Knudsø inden vi når Ry. Fra Ry kører vi til Øm Kloster og videre gennem Boes – Alken rundt om Mossø inden vi når Gl. Rye Kro, hvor vi drikker kaffe. Efter kaffen kører vi hjemad over Silkeborg – Grauballe – Ans – Tange Sø og Bjerringbro.

Odder- Skanderborg – Ry området
Vi kører fra Randers til Århus forbi Moesgård museum og videre sydover til Norsminde Kro, hvor vi spiser til middag. Herefter fortsætter turen videre over Saksild og Odder til Skanderborg. Vi skal lige et smut forbi Øm Kloster, inden vi drikker kaffe på Gammel Ry Kro. Efter kaffen går turen videre over Ry og Hammel retur til Randers.

Pøt Mølle
Vi kører fra Randers over Langå – Laurbjerg forbi Bidstrup Hovedgård til Svejstrup Lyngå og videre til Pøt Mølle, hvor vi holder og drikker kaffe. Efter kaffen går turen via Frijsenborg Slot til Hammel – Fårvang – Ans – Tange Sø – Bjerringbro – Løvskal og Fussingø tilbage til Randers.

Rebild Bakker
En tur via Hobro til Bramslev Bakker og over Rostrup til Villestrup inden vi ender på Rebild Park Hotel i Skørping, hvor vi spiser middag og drikker kaffe. Efter middagen kan vi køre til Rebild Bakker for at gå en tur eller drikke en øl eller vand. Eller køre videre via Terndrup til Bælum og videre gennem Lille Vildmose til Dokkedal – Øster Hurup- Als – Hadsund og retur til Randers.

Veteranbanen
Vi kører fra Randers over Hammel, Ry videre til Øm Kloster rundt om Mossø gennem Boes, Alken, inden vi holder en øl/vand pause. Efter pausen kører vi videre over Hem, Voerladegård og Voervadsbro forbi Vissinggård til Brædstrup, hvor vi spiser til middag. Efter middagen kører vi til Bryrup. hvor vi skal med Bryrup/Vrads Veteranbane. Veteranbanen Bryrup Vrads er med sin 5 km lange banestrækning en lille rest af Horsens – Bryrup – Silkeborg jernbane, der ophørte driften i 1968. Den blev med rette betegnet som Danmarks smukkeste jernbane. På turen passeres søerne; Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø. Kaffen drikkes på Vrads Station. Efter kaffen kører vi retur til Randers via Silkeborg.

Skagen
En tur til Skagen, hvor der efter ankomst er tid til på egen hånd at begi sig rundt i byen. Derefter er der middag på Bodilles Kro. Efte middagen går turen til Grenen, hvor man enten går eller kører med Sandormen ud til spidsen. Om eftermiddagen er der kaffe på kroen inden vi kører gennem Gl. Skagen hjemad igen.

Snaptun Færgekro
Vi kører via Århus og følger margueritruten forbi Moesgård til Norsminde over Saksild til Gersdorffslund og videre til Gylling inden vi når Alrø, hvor vi holder pause. Efter pausen kører vi gennem Sondrup Bakker – Søvind – Horsens til Bjerrelide (Det danske svar på Bloksbjerg), hvor vi nyder udsigten inden vi kører videre til Snaptun Færgekro, hvor vi spiser middag. Efter middagen kører vi til Juelsminde gennem Stakrode skov forbi Rosenvold Gods og via Vejle til Jelling Kro, hvor vi drikker kaffe. Efter kaffen kører vi over Tørring – Uldum – Nim – Østbirk til Ejer Bavnehøj, hvor vi holder den sidste pause, inden turen går hjemad via motorvejen.

Svostrup Kro
En tur via Laurbjerg – Houlbjerg – Aidt til Kongensbro hvor vi følger Gudenåen og Gjern Bakker til Svostrup Kro, hvor vi drikker kaffe. Efter kaffen går turen over Silkeborg til Vinderslevholm – Hinge Sø – Grønbæk – Ans – Tange Sø – Bjerringbro – Ulstrup – Terp – Skjern Hovedgård – Fussingø og retur til Randers.

Trehøje Naturpark
En tur i Trehøje Naturpark med lokal guide. På turen besøges Den Gamle Smedie, hvor der fortælles om fagets historie medens smeden fremstiller små hestesko, der kan købes som souvenir. Herefter er der middag på Hotel Vildbjerg. Efter middagen går turen over Tihøje og til Præstbjerg Naturcenter mens der fortælles om egnens, hedens, urfuglen og højenes historie. På Præstbjerg Naturcenter vil der blive vist rundt og fortalt. Kaffen nydes i det gamle hotel Ørnehøj, som bl.a. er kendt for sit hjemmebagte kaffebrød. Efter kaffen går turen til Abildå Brunkulsleje, hvor man vil kunne opleve et arbejdende brunkulsleje og få historien om den tidligere store arbejdsplads. Inden turen hjem gøres der stop på Trehøje bakke hvor man kan se ud over heden.

Tønder
Der køres direkte til Tønder. Efter en kort visit i Tønder fortsætter vil til Schackenborg, Møgeltønder og videre til Højer Sluse. Vi kører langs vadehavet til Ribe, Danmarks ældste landsby med mange seværdigheder bl.a. Ribe Domkirke. Hjemturen går over Holsted, Houborg, Grinsted, Give og Viborg.

Vedersø
Turen går over Silkeborg og forbi hvor Kaj Munk blev skudt og videre til Herning – Videbæk og Skjern. Fra Skjern køres over Tarm og Nr. Nebel til Nymindegab Kro, hvor vi spiser middag. Efter middagen går turen nordpå til Hvide Sande, derefter går turen til Vedersø Kirke og videre mod Thorsminde – Lemvig – Struer på turen tilbage til Randers.

Vesterhavet
Turen går fra Randers til Ålborg og videre til Aabybro, inden vi kører gennem Store Vildmose og videre af margueritruten til Stenum – Vrensted inden vi når Børglum Kloster. Fra Børglum Kloster køres videre til Lønstrup forbi Rubjerg Knude og Mårup Kirke inden vi spiser middag på Hotel Marienelle. Efter middagen køres over Løkken til Salten hvor vi evt. kører på stranden til Blokhus. Fra Blokhus køres via Tranum Klitplantage videre til Hotel Klitrosen, hvor vi drikker kaffe. Efter kaffen kører vi over Svinklev – Fjerritslev – Aars og retur til Randers.

Øster Hurup
Vi kører via Mariager – Hou – Assens til Hadsund og videre forbi Visborggård til Als og til Fugletårnet i Øster Hurup hvor vi holder pause. Efter pausen kører vi til Dokkedal og videre til Mou Kro hvor vi spiser middag. Efter middagen går turen ned over Kongerslev – Bælum – Terndrup – Skørping og til Rebild hvor vi holder pause inden turen går hjemad.

HOLLAND

1. dag

Der køres via Poetzsch, hvor der bliver mulighed for grænsehandel, over Bremen ad den gamle vej til Sneek i Holland, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad. Undervejs bliver der serveret sandwichboller i bussen.

2. dag

Efter morgenmad kører vi til Amsterdam via Afsluitdijk, den største dæmning i Holland. Efter rundtur i Amsterdam vil der være mulighed for shopping og middagsmad, inden vi sejler en tur på kanalerne. Efter Kanalrundfarten kører vi retur til Sneek, hvor aftensmaden venter på os.

3. dag

Efter morgenmad kører vi ud og ser de storslåede tulipanmarker og videre til Haag – en by, der er en rejse værd.
Der vil blive mulighed for shopping samt mid-dagsmad, inden vi kører retur til aftensmaden.

FRANKRIG

Alsace

4-dages tur til Alsace by med udflugter til vinbyer som Riquewihr og Kayserberg, bjergtur over Vogeserbjergene og besøg på ridderborgen Haut-Königsburg. Aftensmaden spises på restaurant i byens gamle bydel.

Paris

Tag en tur til byernes by Paris og se de mange spændende seværdigheder som Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre, Sacre Cæur på Mont Martre eller tag en sejltur på Seinen.

1. dag

Kørsel gennem Tyskland til Prag, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

2. dag

Det er altid en god idé når man ankommer til en ny storby at starte med en byrundtur.
Det er altid nemmere at finde rundt i byen efter en tur rundt med en guide. På turen rundt får i en god smagsprøve på oplevelser i kan vende tilbage til. Guiden møder jeg på hotellet, og i starter turen ved Krudttårnet og slutter den oppe ved Borgen. I går ned gennem Rådhuspladsen, til det jødiske kvarter over Karlsbroen og ned til den gamle bydel for at ende oppe ved Borgen. Ved Borgen kan i selv vælge at gå ind i Vita Katedralen. På turen får i masser af god informetion om byen.
Resten af dagen er til fri disposition.

3. dag

Vi besøger borgen Karlstejn, hvor der er mulighed for at købe krystalglas.
Om aftenen opleves byen fra en anden side med en sejltur på floden Moldau.

4. dag

Byen Kutna Hora ligger ca. 90 km. øst-sydøst for Prag. En gammel hyggelig middelalderby med toppede brosten og små gader. I slutningen af det 13. århundrede blev der opdaget rige sølvårer i byen og i årene frem til det 16. århundrede udvandt man masser af sølv. I besøger blandt andet den gamle mine, hvor i får en rundvisning. Turen er ikke for dem med klaustrofobi! Museet, som også besøges er en gammel fæstning. I besøger også den fantastisk flotte gotiske kirke St. Barbara, som på afstand ligner et cirkustelt. I kirken er der malerier, der viser minedriften – og endelig det specielle benkapel i Sedlec, som er en lille kirke hvor alt fra alteret til lysestagerne er lavet af 40.000 menneskeknogler.

5. dag

Kørsel tilbage til Danmark gennem Tyskland, hvor vi gør et ophold ved grænsekioskerne.

HARZEN

4-dages tur med besøg i drypstenshuler, sølvmine, togtur til Harzens højeste punkt, Klokkespillet i Goslar mv.

BERLIN

Berlin er en spændende storby med over 4 mio. indbyggere. Overalt er der nyt at opdage. Berlin er en rejse værd, da man i byen desuden oplever historien “live”. Berlin byder på alt lige fra historiske monumenter til moderne bygningsværker og sejlture mv.

1. dag

Vi kører gennem Danmark og Tyskland til Berlin med ophold ved grænsen.

Vi starter med at besøge nogle af Berlins seværdigheder:

Det høje fjernsynstårn, “Unter den Linden”, Brandenburger Tor, Berlinger Dom, Det røde rådhus, Alexanderplatz, verdenstidsuret. m.m.

2. dag

Vi besøger Checkpoint Charlie samt museet, og Europa Centret, et kæmpe shoppingcenter med mange forretninger, restauranter og caféer, hvor man har mulighed for at slappe af og beundre klokken med den flyvende tid, som er et virkeligt teknisk kunstværk. Dagen afsluttes evt. med et teaterbesøg.

3. dag

Vi sejler en tur på floden Spree.

RHINEN

Det store klassiske feriested i rejselandet Tyskland. Romantik og livsglæde præger Rhinlandet med de utallige borge, borgruiner og slotte, samt de hyggelige gamle byer og vinbjerge. Desuden er Rhindalen begunstiget af et mildt klima. En sejltur på Rhinen er en oplevelse i særklasse.

1. dag

Afgang mod Tyskland. Vi kører via Padborg, Hamborg (frokostpause undervejs for egen regning), videre over Frankfurt til den verdensberømte Rhinby Rüdesheim. Ankomst ca. kl. 22.

2. til 4. dag

3 hele dage står til rådighed til at opleve landskabet langs den travle flod med stejlt skrånende vinbjerge og de hyggelige Rhinbyer. Der vil være forskellige udflugter at vælge mellem i de 3 dage.

5. dag

Afgang fra Rüdesheim efter morgenmaden. Via Köln, Hannover og Hamborg til grænsen. Ophold ved grænsekioskerne inden turen fortsætter hjemad.

FREDERICHSTADT OG HUSUM

Turen går til Friedrichstadt – den gamle danske by, der ligger i smukke omgivelser mellem floderne Eider, Danmarks gamle sydgrænse og Treene. Byen blev bygget i hollandsk stil, hvorfor den også kaldes Lille Amsterdam.

Kaffe på havnen i Husum.

Rügen

Tag med Fårup Rute- og Turistbusser til den tyske Østersø-ø Rügen.

Øen er med 570 km kystlinie en perle med mange smukke naturoplevelser, ligesom man finder mange attraktive badebyer. Udflugter til nationalparken Jasmund, “die drei Kaiserbäder” og vi skal en tur med “Ransender Roland”.

1. dag

Afgang mod Rügen. Turen går over den gamle hansestad Lübeck, som bl.a. er kendt for marcipan. Derefter går turen til Schwerin, Mecklenburgs ældste by, med det imponerende Schwerin Slot, som ligger på en ø i Schwerin See. Til sidst går turen videre via Stralsund til Rügen.

2. dag

Morgenmad på hotellet inden vi tager på udflugt på Rügen. Vi skal bl.a. se Kap Arkona på nordspidsen af øen, hvor der findes rester af den vendiske Jaromarsburg. Vi fortsætter til nationalparken Jasmund med de karakteristiske hvide kridtklinter ved Königsstuhl. Derfra til Sassnitz, hvor vi ser Europas største godsbanegård inden vi fortsætter til Prora med det imponerende store Koloss von Prora – bygget af Hitler, med 50.000 sengepladser og angiveligt verdens største hotelbyggeri. Retur til vores noget mindre hotel til aftensmad.

3. dag

Efter morgenmaden tager vi på udflugt udenfor Rügen. Vi kører via Wolgast til Øen Usedom, som efterhånden er det østlige Tysklands svar på den eksklusive ferieø Sylt. På nordspidsen af øen finder vi Peenemünde med resterne af Hitlers raketforsøgsanlæg, hvor raketterne V1 og V2 blev udviklet. Derfra fortsætter vi langs østkysten, hvor vi besøger de gamle badebyer Bansin, Heringsdorf og Ahlbeck. Den sydøstlige del af øen Usedom er polsk. Ved grænsen er vi nødt til at efterlade bussen, og i stedet tage hestevogne ind til de polske basarer på den anden side af grænsen. Midt på eftermiddagen vender vi tilbage til bussen og kører retur til hotellet til aftensmad.

4. dag

Morgenmad på hotellet, hvorefter vi kører til Göhren i den sydøstlige ende af Rügen, hvor vi stiger på damtoget “Rasender Roland”. Vi kører til badebyerne Sellin og Binz, med mondæn nyrenoveret strandpromenade og smukke strandvillaer. Her får vi nogle timer på egen hånd. Vi forlader Binz sidst på eftermiddagen. Aftensmad på hotellet.

5. dag

Efter morgenmad tager vi afsked med hotellet og Rügen. Vi kører til svenskerbyen Stralsund, med gammel bymur og 2 byporte bevaret fra gammel tid. Vi finder også byens vartegn Rådhuset på Alter Markt, hvor man finder Kong Gustav 2. Adolfs buste i den indre gård. Videre via nordkystens største by Rostock og Lübeck til grænsen, og derfra hjem.

Skitur

Endagsture på ski til f.eks. Sunne eller Hovfjellet.
En uge i f.eks. Sälen eller Idre Fjäll i Sverige, eller Hemsedal, Guldbrandsdalen eller Geilo i Norge.

Forårstur

1. dag

Der køres over Viborg, Holstebro, Ulfborg og Vedersø Klit til Hvide Sande, hvor vi spiser vores medbragte madpakker. Derefter køres videre til Varde, Ribe, Højer Sluse og Møgeltønder(Schackenborg Slot). Turen ender på Den Gamle Grænsekro i Rudbøl.

2. dag

Der køres over Toftlund, Kolding, Middelfart og Assens til Fåborg, hvor vi spiser middag. Derefter kører vi videre over Svendborg til Nyborg og videre over Storebæltsbroen til Korsør. Turen ender på Sorø Storkro ved Næstved, hvor vi overnatter.

3. dag

Vi begynder dagen med besøg på Holmgård Glasværk. Herefter går turen til Stevns Klint, hvor vi spiser vores middagsmad. Derefter fortsætter vi til København, hvor der vil være mulighed for at gå en tur på Strøget og blive kørt en rundtur i København.

Rundt i Danmark

Gullerup Strand Kro
Vi kører fra Randers, over Løvskal til Viborg, inden vi holder og drikker morgenkaffe. Efter kaffen kører vi videre til Skive, inden vi fortsætter via margueritruten forbi stald Klima, videre forbi Jenle til Glyngøre – Nykøbing Mors – Sønder Dråby – Sejerslev til Gullerup Strand Kro. Her spiser vi middag. Efter middagen kører vi til Feggesund, hvor vi sejler med færgen inden vi kører videre gennem Øsløse og Vejlerne, til Fjerritslev ned over Aggersund, gennem Aars til Sønderup forsamlingshus, hvor vi drikker kaffe. Efter kaffen kører vi retur til Randers.

Blicheregnen – Dollerup Bakker
Fra Randers går turen via Fussingø, Løvskal, Vejrumbro, Tapdrup og Bruunshåb til Rindsholm Kro, hvor vi spiser middag. Efter middagen kører vi gennem Vium, Aunsbjerg, Kjellerup og Thorning forbi E. Bindstouw og op gennem Dollerup Bakker, hvor vi drikker kaffe på Niels Bugges Kro. Hjemad går det via Tjele, Vinge, Vorning, Hvidding, Nørbæk og Fårup retur til Randers.

De Nedre Byer
Turen går via De Nedre Byer til Mellerup og videre til Tvede – Øster Tørslev – Tørring Kær – Råb Kær forbi Demstrup Gods – Lyshøj Mølle og Overgård Gods til Havndal. Kaffen drikkes på Hadsund Færgekro. Efter kaffen kører vi over Assens – Dania – Fladbjerg – Hou – Kærby – Dyrby, forbi nedkastningsstedet i Allestrup Plantage og retur til Randers.

Det midtjyske søhøjland – himmelbjerget
Fra Randers kører vi ad Gl. Viborg Landevej over Bjerringbro forbi Tange Sø til Ans, Kongensbro, Truust og Gjern bakker til Svostrup Kro, hvor vi spiser middag. Efter maden kører vi videre til Grauballe, Silkeborg, Virklund og helt ud til Himmelbjerget, hvor vi får kaffen serveret. Hjemturen går direkte mod Randers.

Fur
Turen går over Hobro – Aalestrup – Gedsted til Hvalpsund, hvor vi sejler med til Sundøre og kører videre forbi Thise mejeri og videre af margueritruten til Branden, hvor vi sejler til Fur og spiser middag på Fur Færgekro. Efter middagen køres en tur rundt på øen med en lokal guide, hvorefter opholdet på Fur afsluttes med kaffe på kroen. På hjemvejen går turen forbi Grinderslev kloster og Jenle.

Hjerl Hede
På turen til Hjerl Hede går vejen over Løvskal – Vejrumbro – Tapdrup – Bruushåb og til Dollerup Bakker, hvor der holdes en pause til Øl og vand. Efter pausen går turen videre over Grønhøj forbi Kongeshus Mindepark til Hagebro Kro hvor vi spiser middag. Efter middagen besøger vi Hjerl Hede, hvor der også vil blive drukket kaffe. Efter kaffen går turen direkte hjemad.

Læsø
En tur rundt på Læsø byder på mange seværdigheder, bl.a. er tagene på mange af deres huse lavet af tang fra havet. Turen går over de flader, der danner overgang til Rønnerne, forbi pigestenen for at slutte af ved Læsøs hovedattraktion Saltsydehytten, hvor der fremstilles salt som i den tidlige middelalder.

Mols Bjerge
En tur der går forbi Clausholm Slot og Rosenholm Slot til Thorsager forbi Rundkirken og videre til Rønde og Kalø Slotsruin hvor vi holder pause. Derefter går turen til Vrinners hvor vi drikker kaffe på Holmegårde. Efter kaffen går turen gennem Mols Bjerge til Femmøller forbi Lyngbækgård til Tåstrup og videre over Kolind – Ryomgård – Auning og Gl. Estrup på turen hjemad.

Mossø
Vi kører via Langå – Houlbjerg til Pøt Mølle og videre til Frijsenborg Slot gennem Hammel – Låsby omkring Knudsø inden vi når Ry. Fra Ry kører vi til Øm Kloster og videre gennem Boes – Alken rundt om Mossø inden vi når Gl. Rye Kro, hvor vi drikker kaffe. Efter kaffen kører vi hjemad over Silkeborg – Grauballe – Ans – Tange Sø og Bjerringbro.

Odder- Skanderborg – Ry området
Vi kører fra Randers til Århus forbi Moesgård museum og videre sydover til Norsminde Kro, hvor vi spiser til middag. Herefter fortsætter turen videre over Saksild og Odder til Skanderborg. Vi skal lige et smut forbi Øm Kloster, inden vi drikker kaffe på Gammel Ry Kro. Efter kaffen går turen videre over Ry og Hammel retur til Randers.

Pøt Mølle
Vi kører fra Randers over Langå – Laurbjerg forbi Bidstrup Hovedgård til Svejstrup Lyngå og videre til Pøt Mølle, hvor vi holder og drikker kaffe. Efter kaffen går turen via Frijsenborg Slot til Hammel – Fårvang – Ans – Tange Sø – Bjerringbro – Løvskal og Fussingø tilbage til Randers.

Rebild Bakker
En tur via Hobro til Bramslev Bakker og over Rostrup til Villestrup inden vi ender på Rebild Park Hotel i Skørping, hvor vi spiser middag og drikker kaffe. Efter middagen kan vi køre til Rebild Bakker for at gå en tur eller drikke en øl eller vand. Eller køre videre via Terndrup til Bælum og videre gennem Lille Vildmose til Dokkedal – Øster Hurup- Als – Hadsund og retur til Randers.

Veteranbanen
Vi kører fra Randers over Hammel, Ry videre til Øm Kloster rundt om Mossø gennem Boes, Alken, inden vi holder en øl/vand pause. Efter pausen kører vi videre over Hem, Voerladegård og Voervadsbro forbi Vissinggård til Brædstrup, hvor vi spiser til middag. Efter middagen kører vi til Bryrup. hvor vi skal med Bryrup/Vrads Veteranbane. Veteranbanen Bryrup Vrads er med sin 5 km lange banestrækning en lille rest af Horsens – Bryrup – Silkeborg jernbane, der ophørte driften i 1968. Den blev med rette betegnet som Danmarks smukkeste jernbane. På turen passeres søerne; Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø. Kaffen drikkes på Vrads Station. Efter kaffen kører vi retur til Randers via Silkeborg.

Skagen
En tur til Skagen, hvor der efter ankomst er tid til på egen hånd at begi sig rundt i byen. Derefter er der middag på Bodilles Kro. Efte middagen går turen til Grenen, hvor man enten går eller kører med Sandormen ud til spidsen. Om eftermiddagen er der kaffe på kroen inden vi kører gennem Gl. Skagen hjemad igen.

Snaptun Færgekro
Vi kører via Århus og følger margueritruten forbi Moesgård til Norsminde over Saksild til Gersdorffslund og videre til Gylling inden vi når Alrø, hvor vi holder pause. Efter pausen kører vi gennem Sondrup Bakker – Søvind – Horsens til Bjerrelide (Det danske svar på Bloksbjerg), hvor vi nyder udsigten inden vi kører videre til Snaptun Færgekro, hvor vi spiser middag. Efter middagen kører vi til Juelsminde gennem Stakrode skov forbi Rosenvold Gods og via Vejle til Jelling Kro, hvor vi drikker kaffe. Efter kaffen kører vi over Tørring – Uldum – Nim – Østbirk til Ejer Bavnehøj, hvor vi holder den sidste pause, inden turen går hjemad via motorvejen.

Svostrup Kro
En tur via Laurbjerg – Houlbjerg – Aidt til Kongensbro hvor vi følger Gudenåen og Gjern Bakker til Svostrup Kro, hvor vi drikker kaffe. Efter kaffen går turen over Silkeborg til Vinderslevholm – Hinge Sø – Grønbæk – Ans – Tange Sø – Bjerringbro – Ulstrup – Terp – Skjern Hovedgård – Fussingø og retur til Randers.

Trehøje Naturpark
En tur i Trehøje Naturpark med lokal guide. På turen besøges Den Gamle Smedie, hvor der fortælles om fagets historie medens smeden fremstiller små hestesko, der kan købes som souvenir. Herefter er der middag på Hotel Vildbjerg. Efter middagen går turen over Tihøje og til Præstbjerg Naturcenter mens der fortælles om egnens, hedens, urfuglen og højenes historie. På Præstbjerg Naturcenter vil der blive vist rundt og fortalt. Kaffen nydes i det gamle hotel Ørnehøj, som bl.a. er kendt for sit hjemmebagte kaffebrød. Efter kaffen går turen til Abildå Brunkulsleje, hvor man vil kunne opleve et arbejdende brunkulsleje og få historien om den tidligere store arbejdsplads. Inden turen hjem gøres der stop på Trehøje bakke hvor man kan se ud over heden.

Tønder
Der køres direkte til Tønder. Efter en kort visit i Tønder fortsætter vil til Schackenborg, Møgeltønder og videre til Højer Sluse. Vi kører langs vadehavet til Ribe, Danmarks ældste landsby med mange seværdigheder bl.a. Ribe Domkirke. Hjemturen går over Holsted, Houborg, Grinsted, Give og Viborg.

Vedersø
Turen går over Silkeborg og forbi hvor Kaj Munk blev skudt og videre til Herning – Videbæk og Skjern. Fra Skjern køres over Tarm og Nr. Nebel til Nymindegab Kro, hvor vi spiser middag. Efter middagen går turen nordpå til Hvide Sande, derefter går turen til Vedersø Kirke og videre mod Thorsminde – Lemvig – Struer på turen tilbage til Randers.

Vesterhavet
Turen går fra Randers til Ålborg og videre til Aabybro, inden vi kører gennem Store Vildmose og videre af margueritruten til Stenum – Vrensted inden vi når Børglum Kloster. Fra Børglum Kloster køres videre til Lønstrup forbi Rubjerg Knude og Mårup Kirke inden vi spiser middag på Hotel Marienelle. Efter middagen køres over Løkken til Salten hvor vi evt. kører på stranden til Blokhus. Fra Blokhus køres via Tranum Klitplantage videre til Hotel Klitrosen, hvor vi drikker kaffe. Efter kaffen kører vi over Svinklev – Fjerritslev – Aars og retur til Randers.

Øster Hurup
Vi kører via Mariager – Hou – Assens til Hadsund og videre forbi Visborggård til Als og til Fugletårnet i Øster Hurup hvor vi holder pause. Efter pausen kører vi til Dokkedal og videre til Mou Kro hvor vi spiser middag. Efter middagen går turen ned over Kongerslev – Bælum – Terndrup – Skørping og til Rebild hvor vi holder pause inden turen går hjemad.

Holland & Frankrig

HOLLAND

1. dag

Der køres via Poetzsch, hvor der bliver mulighed for grænsehandel, over Bremen ad den gamle vej til Sneek i Holland, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad. Undervejs bliver der serveret sandwichboller i bussen.

2. dag

Efter morgenmad kører vi til Amsterdam via Afsluitdijk, den største dæmning i Holland. Efter rundtur i Amsterdam vil der være mulighed for shopping og middagsmad, inden vi sejler en tur på kanalerne. Efter Kanalrundfarten kører vi retur til Sneek, hvor aftensmaden venter på os.

3. dag

Efter morgenmad kører vi ud og ser de storslåede tulipanmarker og videre til Haag – en by, der er en rejse værd.
Der vil blive mulighed for shopping samt mid-dagsmad, inden vi kører retur til aftensmaden.

FRANKRIG

Alsace

4-dages tur til Alsace by med udflugter til vinbyer som Riquewihr og Kayserberg, bjergtur over Vogeserbjergene og besøg på ridderborgen Haut-Königsburg. Aftensmaden spises på restaurant i byens gamle bydel.

Paris

Tag en tur til byernes by Paris og se de mange spændende seværdigheder som Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre, Sacre Cæur på Mont Martre eller tag en sejltur på Seinen.

Prag

1. dag

Kørsel gennem Tyskland til Prag, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

2. dag

Det er altid en god idé når man ankommer til en ny storby at starte med en byrundtur.
Det er altid nemmere at finde rundt i byen efter en tur rundt med en guide. På turen rundt får i en god smagsprøve på oplevelser i kan vende tilbage til. Guiden møder jeg på hotellet, og i starter turen ved Krudttårnet og slutter den oppe ved Borgen. I går ned gennem Rådhuspladsen, til det jødiske kvarter over Karlsbroen og ned til den gamle bydel for at ende oppe ved Borgen. Ved Borgen kan i selv vælge at gå ind i Vita Katedralen. På turen får i masser af god informetion om byen.
Resten af dagen er til fri disposition.

3. dag

Vi besøger borgen Karlstejn, hvor der er mulighed for at købe krystalglas.
Om aftenen opleves byen fra en anden side med en sejltur på floden Moldau.

4. dag

Byen Kutna Hora ligger ca. 90 km. øst-sydøst for Prag. En gammel hyggelig middelalderby med toppede brosten og små gader. I slutningen af det 13. århundrede blev der opdaget rige sølvårer i byen og i årene frem til det 16. århundrede udvandt man masser af sølv. I besøger blandt andet den gamle mine, hvor i får en rundvisning. Turen er ikke for dem med klaustrofobi! Museet, som også besøges er en gammel fæstning. I besøger også den fantastisk flotte gotiske kirke St. Barbara, som på afstand ligner et cirkustelt. I kirken er der malerier, der viser minedriften – og endelig det specielle benkapel i Sedlec, som er en lille kirke hvor alt fra alteret til lysestagerne er lavet af 40.000 menneskeknogler.

5. dag

Kørsel tilbage til Danmark gennem Tyskland, hvor vi gør et ophold ved grænsekioskerne.

Tyskland

HARZEN

4-dages tur med besøg i drypstenshuler, sølvmine, togtur til Harzens højeste punkt, Klokkespillet i Goslar mv.

BERLIN

Berlin er en spændende storby med over 4 mio. indbyggere. Overalt er der nyt at opdage. Berlin er en rejse værd, da man i byen desuden oplever historien “live”. Berlin byder på alt lige fra historiske monumenter til moderne bygningsværker og sejlture mv.

1. dag

Vi kører gennem Danmark og Tyskland til Berlin med ophold ved grænsen.

Vi starter med at besøge nogle af Berlins seværdigheder:

Det høje fjernsynstårn, “Unter den Linden”, Brandenburger Tor, Berlinger Dom, Det røde rådhus, Alexanderplatz, verdenstidsuret. m.m.

2. dag

Vi besøger Checkpoint Charlie samt museet, og Europa Centret, et kæmpe shoppingcenter med mange forretninger, restauranter og caféer, hvor man har mulighed for at slappe af og beundre klokken med den flyvende tid, som er et virkeligt teknisk kunstværk. Dagen afsluttes evt. med et teaterbesøg.

3. dag

Vi sejler en tur på floden Spree.

RHINEN

Det store klassiske feriested i rejselandet Tyskland. Romantik og livsglæde præger Rhinlandet med de utallige borge, borgruiner og slotte, samt de hyggelige gamle byer og vinbjerge. Desuden er Rhindalen begunstiget af et mildt klima. En sejltur på Rhinen er en oplevelse i særklasse.

1. dag

Afgang mod Tyskland. Vi kører via Padborg, Hamborg (frokostpause undervejs for egen regning), videre over Frankfurt til den verdensberømte Rhinby Rüdesheim. Ankomst ca. kl. 22.

2. til 4. dag

3 hele dage står til rådighed til at opleve landskabet langs den travle flod med stejlt skrånende vinbjerge og de hyggelige Rhinbyer. Der vil være forskellige udflugter at vælge mellem i de 3 dage.

5. dag

Afgang fra Rüdesheim efter morgenmaden. Via Köln, Hannover og Hamborg til grænsen. Ophold ved grænsekioskerne inden turen fortsætter hjemad.

FREDERICHSTADT OG HUSUM

Turen går til Friedrichstadt – den gamle danske by, der ligger i smukke omgivelser mellem floderne Eider, Danmarks gamle sydgrænse og Treene. Byen blev bygget i hollandsk stil, hvorfor den også kaldes Lille Amsterdam.

Kaffe på havnen i Husum.

Rügen

Tag med Fårup Rute- og Turistbusser til den tyske Østersø-ø Rügen.

Øen er med 570 km kystlinie en perle med mange smukke naturoplevelser, ligesom man finder mange attraktive badebyer. Udflugter til nationalparken Jasmund, “die drei Kaiserbäder” og vi skal en tur med “Ransender Roland”.

1. dag

Afgang mod Rügen. Turen går over den gamle hansestad Lübeck, som bl.a. er kendt for marcipan. Derefter går turen til Schwerin, Mecklenburgs ældste by, med det imponerende Schwerin Slot, som ligger på en ø i Schwerin See. Til sidst går turen videre via Stralsund til Rügen.

2. dag

Morgenmad på hotellet inden vi tager på udflugt på Rügen. Vi skal bl.a. se Kap Arkona på nordspidsen af øen, hvor der findes rester af den vendiske Jaromarsburg. Vi fortsætter til nationalparken Jasmund med de karakteristiske hvide kridtklinter ved Königsstuhl. Derfra til Sassnitz, hvor vi ser Europas største godsbanegård inden vi fortsætter til Prora med det imponerende store Koloss von Prora – bygget af Hitler, med 50.000 sengepladser og angiveligt verdens største hotelbyggeri. Retur til vores noget mindre hotel til aftensmad.

3. dag

Efter morgenmaden tager vi på udflugt udenfor Rügen. Vi kører via Wolgast til Øen Usedom, som efterhånden er det østlige Tysklands svar på den eksklusive ferieø Sylt. På nordspidsen af øen finder vi Peenemünde med resterne af Hitlers raketforsøgsanlæg, hvor raketterne V1 og V2 blev udviklet. Derfra fortsætter vi langs østkysten, hvor vi besøger de gamle badebyer Bansin, Heringsdorf og Ahlbeck. Den sydøstlige del af øen Usedom er polsk. Ved grænsen er vi nødt til at efterlade bussen, og i stedet tage hestevogne ind til de polske basarer på den anden side af grænsen. Midt på eftermiddagen vender vi tilbage til bussen og kører retur til hotellet til aftensmad.

4. dag

Morgenmad på hotellet, hvorefter vi kører til Göhren i den sydøstlige ende af Rügen, hvor vi stiger på damtoget “Rasender Roland”. Vi kører til badebyerne Sellin og Binz, med mondæn nyrenoveret strandpromenade og smukke strandvillaer. Her får vi nogle timer på egen hånd. Vi forlader Binz sidst på eftermiddagen. Aftensmad på hotellet.

5. dag

Efter morgenmad tager vi afsked med hotellet og Rügen. Vi kører til svenskerbyen Stralsund, med gammel bymur og 2 byporte bevaret fra gammel tid. Vi finder også byens vartegn Rådhuset på Alter Markt, hvor man finder Kong Gustav 2. Adolfs buste i den indre gård. Videre via nordkystens største by Rostock og Lübeck til grænsen, og derfra hjem.

Norge og Sverige

Skitur

Endagsture på ski til f.eks. Sunne eller Hovfjellet.
En uge i f.eks. Sälen eller Idre Fjäll i Sverige, eller Hemsedal, Guldbrandsdalen eller Geilo i Norge.